Снимки от Странджа редят в Малко Търново
Снимки от Странджа редят в Малко Търново / zlatna-strandja.com

Странджа планина в цялото й великолепие ще може да се види от снимките в изложбата „Странджа през моите очи- очарование и разочарование”. Тя ще бъде открита в Народно читалище ”Просвета” в Малко Търново на 25 януари от 17 часа. Организатори на проявата са Сдружение с нестопанска цел „Златна Странджа” и Дирекция на Природен парк Странджа.

95 са участвалите снимки във фотоконкурса проведен през есента. Фотографиите са на 23-ма участници от цялата страна, сред тях и  десетгодишната Милица Стефанова от Малко Търново. 36 от всички фотоси са включени в изложбата.

Сред тях и призьорите „Идилия”на Петър  Паунчев, спечелила първото място. „Морето до Синеморец” на Елица  Стоянова и „Гласът на природата – наводнението” на Гергана  Димитрова съответно на второ и трето място. В черно-бяло и цветно са местата в Странжда отразени в снимките. Гледки от Синеморец, река Велека, Резово, Младежко, Царево и морето са вдъхновили най–много фотографите.

Конкурсът е част от проект „Обучение в природозащита чрез осиновяване на екотуристически маршрути и кътове за отдих”, който се реализира  от Сдружение „Златна Странджа”, в партньорство с Дирекцията на  природен парк „Странджа”, СОУ „Васил Левски”- град Малко Търново и Българска фондация „Биоразнообразие”. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на фондация „Чарлз Стюарт Мот”, предоставена чрез фондация „ЕкоОбщност”.

През пролетта изложбата ще гостува в Граматиково, Кости, Царево, Ахтопол.